Vtisi mamic

… in prišla je Ula

V šestem mesecu nosečnosti, sva se s partnerjem udeležila alternativne materinske šole za starše v Kranju. Tam sva spoznala babico Marjeto Žlebnik, katera dela v porodnišnici v Kranju. Ob pogovoru z njo, nama je bilo zelo hitro jasno, da se bo najino dete rodilo v kranjski porodnišnici ter pod vodstvom babice Marjete. Ker se oba s partnerjem ne poslužujeva nobenih analgetikov, smo se dogovorili za naravni porod, brez umetnih popadkov in podobno.

Med nosečnostjo nama je bila ves čas na voljo z strokovnim svetovanjem, odgovori in izkušnjami, katerih ni malo. In prišel je dan, ko se je začelo zares… Bil je torek, in že dopoldne so se začeli prvi popadki, ki pa so se z ure v uro stopnjevali in bili močnejši. Po posvetu z Marjeto, sva se z Damjanom ob 21:30 uri, odpravila v porodnišnico. Po pregledu na CTG-ju, so me poslali počivat na oddelek, Damjana pa domov. Ker so bili ob 5:00 uri popadki zame že nevzdržno močni, je Marjeta prišla k meni. Z dolgim in toplim objemom, je v trenutku pregnala precejšni del močne bolečine. Prijazno me je pospremila pod topel tuš, med tem pa je pripravila porodno sobo. Ko je bilo vse nared, je prišel še Damjan. Oba sta bila ves čas pri meni in skupaj smo predihavali močne popadke, katerih pa ni in ni hotelo biti konec. Marjeta me je vodila pri različnih položajih, me masirala ter mi ves čas s pozitivnimi sporočili ter toplimi mislimi lajšala bolečino in me pripravljala na najlepši dogodek mojega življenja. In ob 12:26 uri mi je Marjeta v naročje položila malo, nežno bitje, katero smo poimenovali Ula. Porod je uspel kot smo načrtovali, bolečina pa se je v trenutku spremenila v nepopisno veselje in srečo.

Tako se vsi trije iskreno zahvaljujemo vsemu osebju Kranjske porodnišnice, še posebej pa babici Marjeti, ki je zares babica z vso dušo in telesom. Priznati moram, da v življenju še nisem srečala človeka, ki bi bil tako kot ga. Marjeta predan svojemu poklicu oz delu.

Danes naša Ula šteje že mesec in pol, ter je še vedno pod budnim očesom babice Marjete raste naprej…

Ula, Marjeta in Damjan Grmovšek

<< nazaj

 
To spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali dovolite, da jih naložimo na vaš računalnik?